browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Regler for visum til Egypten

Turistvisum og pasregler for rejser til Egypten

Der er visumpligt i Egypten. Det vil sige, at man skal have anskaffet sig et turistvisum enten inden indrejse i Egypten eller ved ankomsten i lufthavnen i Egypten (kun muligt hvis du har et europæisk pas, hvis dette ikke haves skal der søges visum på forhånd). Det kan være en rigtig god idé, at have styr på visummet inden afrejse, da man således kan undgå forsinkelser ved indrejsen til Egypten. Det kan gøres via den Egyptiske ambassade eller via et rejsebureau hvis du rejser med sådan et. Her betaler du dog desværre ofte noget ekstra, og endda helt op til det dobbelte af hvad det ellers koster.

Hvis du rejser til en af de store lufthavne i Egypten som Hurghada eller Sharm El Sheik kan man dog roligt vente med visummet til ankomsten. Her går man blot hen til det officielle visum kontor, hvor et turistvisum for 30 dage koster 15 dollars (ca. 90 kroner). Efter få minutter vil du typisk modtage et lille klistermærke, som skal indsætte på den bagerste side i passet. Her er det vigtigt at have kontante penge med på forhånd

Du skal dog være opmærksom på, hvis du rejser videre eller tager på udflugt til andre lande, skal du have et nyt visum ved indrejsen til det pågældende land.

Dette turistvisum gælder for 1 måned fra ankomstdagen.

For gæster til Sharm el Sheikh

Hvis du rejser til Sharm el Sheikh på Sinai halvøen, har du mulighed for at få udstedt et såkaldt ”Sinai Only-visum”. Med dette visum kan du frit rejse rundt på landjorden på Sinai-halvøen. Det er dog ikke muligt at tage ud på dykkertur eller udflugter til Cairo. Men hvis man blot planlægger at ligge ved stranden og bevæge sig i området omkring Sharm el Sheikh er dette bestemt også en mulighed.

Rejsende til andre destinationer i Egypten (El Gouna, Hurghada, Luxor, Aswan, Cairo m.m.) er et visum påkrævet.

Krav til et visum i Egypten

Børn til og med 15 år behøver ikke at have eget pas for at komme ind i Egypten. De skal blot være indskrevet i forældrenes pas.

Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedatoen fra Egypten. Dvs. hvis du rejser fra d.1/6 til 14/6, skal de pas mindst være gyldigt til 14/12.

Evt. babyer skal være navngivet og indskrevet i passet for at kunne komme igennem.

Hvis du har et diplomat- og tjenestepas skal der desuden altid søges om visum på den Egyptiske ambasade mindst 5 dage før afrejse fra Danmark.

Du kan holde dig opdateret omkring de nyste Visum-regler til Egypten hos Udenrigsministeriet her, som hurtigt at ændres. Derfor kan informationen på denne side godt være ændret efterfølgende.

Her kan du kontakte, for at høre mere.

Egyptiske turist-/postkontorer

Adresse på turistkontoret

Embassy of Egypt Tourism Office
P.O. Box 3081
Drottninggatan 65
SE-103 61 Stockholm
Sverige

  • T: +46-8-102 548
  • F: +46-8-102 541
  • E: info.dk@egypt.travel

Den egyptiske embassade

Adresse på ambassaden

Den Egyptiske Ambassade i København
Kristianiagade 19
DK – 2100 København
Danmark

  • T: + 45 3543 7070
  • F: + 45 3525 3262